ZARARLILAR

PİRE HAŞERE İLAÇLAMA

Pire İlaçlama

Pire haşeresinin boyutu 2 ile 4 mm dir. Pire haşeresinin rengi siyah veya kızılımsı kahverengidir. Pireler yassı yapıları sayesinde hayvanların tüylerinin arasına kolayca yer alırlar ve rahatlıkla hareket ederler. Pire haşeresi çabuk çoğalma özelliğine sahiptir. Birkaç pire kısa sürede üreme yaparak yaşadığımız mekanları sarabilir. Evlere pire haşeresi daha çok beslediğimiz kedi veya köpeklerle taşınır.

Pirelerin yassı bir yapıları vardır. Pireler katlı yapıya sahip olup altı bacaklıdırlar. Pirelerin vücutları kıllıdır. Pireler sıçrama özelliğine sahiptirler. Pireler dikey 20 cm yatay olarak da 40 cm sıçrama özelliğine sahiptirler. Pireler kısa sürede popilasyon oluşturabilirler. Pire haşeresi yumurtlayarak çoğalır Pireler haftada 2 bin adet yavru yapabilmektedir. Pireler yumurtalarını toz, toprak içerisine veya zeminlerin üzerine dağınık olarak bırakırlar. Pire yumurtaları 8 ya da 10 gün içerisinde olgun hale gelir. Mekanın ısısı iyiyse. Eğer mekanın ısısı iyi değilse bu süre 80 ya da 90 güne kadar uzayabilir .Dişi pire 18 yumurta bırakabilir. Pire haşeresi yumurtlamak için kana ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle pireler canlılara ve insanlara hemen saldırırlar. Bu nedenle pireler yaşadığımız mekanlara çok çabuk taşınırlar. Pireler kan emerek beslendikleri için vücutta ısırık izleri oluşur. Pireler en çok hayvanların dinlenme alanlarında ürerler. Pireler tifüs ve veba hastalıklarını taşırlar.

Pire haşeresi mücadelesinde mutlaka profesyonel ve altını çizerek belirtiyoruz ki BİLİNÇLİ bir ilaçlama firmasından destek alınmalıdır.

Biz elmas ilaçlama şirketi olarak her türlü ekip ve ekipmanlarımızla 7 gün 24 saat hizmetinizdeyiz. Elmas ilaçlama şirketi olarak amacımız her türlü haşere (böcek) ve kemirgen sorununuzu en kısa sürede en etkili yöntemlerle çözmektir. Her bir müşterimiz en önemli referansımızdır. Güven ve doğruluk temel ilkelerimizdir.

KARINCA HAŞERE İLAÇLAMA

Karınca haşeresi İlaçlama

Karıncalar 4 mm büyüklüğündedirler. Karıncalar sosyal yaşayan haşerelerdir. Karıncalar siyah renkten kahverengine, kırmızıya kadar birkaç renge ayrılırlar. Kanatlı karıncalar 5 ile 8 mm büyüklüğündedirler. Kanatlı karıncalar kahverengidirler. Kanatlı karıncaların iki adet uzun kanadı vardır. Karıncalar yuvalarını su ve gıda ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri alanlara yaparlar. Ev içerisinde görülen karıncalar genellikle işçi karıncaların yiyecek aramalarından kaynaklanır. Karıncalar genellikle süpürgeliklerde, çatlaklarda, deliklerde veya saksı içlerine yuvalarını yaparlar. Karıncalar koloniler halinde yaşarlar

Karıncalar işçi karıncalar ve kraliçe karınca olmak üzere ikiye ayrılırlar. İşçi karıncalar gıda ihtiyaçlarını karşılarlar. İşçi karıncaların eşeysel organları körelmiştir. Kraliçe karıncaların ise eşeysel organları gelişmiştir. Kraliçe karıncalar sadece yumurta bırakırlar. Kraliçe karıncalar çiftleşme döneminde kanatlı olmaları ile işçi karıncalardan ayrılırlar. Karıncalar 15 ile 20 yıl arasında yaşamaktadırlar. Erkek karıncalar işçi karıncalardan ve kraliçe karıncadan ince yapılı olmaları ile ayrılırlar.

Karıncalar kanatlarını atmazlar. Karıncalar çiftleşmeden hemen sonra yuvadan uzaklaşan erkekler birkaç gün içinde ölürler. Kraliçe karınca ilk yumurtalarını mart ayında bırakır. Eylül ayında yumurtlama sona erer. Karıncalar besinlerini depo ederler özellikle de tahıl tanelerini yuvalarına taşırlar. Karıncalar yaşadığımız mekanlarda istenmeyen görüntülere neden olurlar.

Karıncalar sadece yaz aylarında görülmezler. Yaşadığımız mekanlar sıcak olduğu için kış aylarında da görünürler.

Karınca haşeresi mücadelesinde mutlaka profesyonel ve altını çizerek belirtiyoruz ki BİLİNÇLİ bir ilaçlama firmasından destek alınmalıdır.

Biz elmas ilaçlama şirketi olarak her türlü ekip ve ekipmanlarımızla 7 gün 24 saat hizmetinizdeyiz. Elmas ilaçlama şirketi olarak amacımız her türlü haşere (böcek) ve kemirgen sorununuzu en kısa sürede en etkili yöntemlerle çözmektir. Her bir müşterimiz en önemli referansımızdır. Güven ve doğruluk temel ilkelerimizdir.

KENE HAŞARE İLAÇLAMA

Kene İlaçlama

Kene haşeresinin boyutu 5 mm dir. Kene haşeresi koyu kızıl kahverengi olup oldukça zararlı bir haşeredir. Kene haşeresi yassı ve oval bir yapıya sahiptir. Keneler kan emerek gelişirler. Keneler hayvanlar ve insanlara yapışıp kan emerek beslenirler. Dış alanlarda keneler çalılıklarda, çimenlerde veya hayvanların yaşadıkları alanlarda bulunurlar. Keneler hayvanlar aracılığıyla yaşadığımız mekanlara girerler. Bu şekilde ev içlerine veya işyerlerimize giren keneler kısa sürede bu mekanlara yumurtalarını bırakırlar. Bu şekilde kene haşeresi kısa sürede yerleştikleri alanda çoğalmaya başlar. Kısa bir süre içerisinde yüzlerce kene oluşur.

Keneler başta köpekler olmak üzere birçok hayvan ve insan üzerinde yaşarlar. Kene haşeresi köpeklerde, yetişkin keneler kulak ve ayaklarda yaşarken, daha ufak olan kene haşereleri sırt bölgelerde yaşarlar. Kene haşeresi gıda ihtiyacını ortamda hayvan yoksa insanlardan karşılar. Kene haşeresi 8 ay boyunca aç olarak yaşayabilir. Keneler çeşitli hastalıklar ve bakteriler taşırlar ve sonucu ölüme varan vakkaları vardır.

Son yıllarda kene haşeresi ile ilgili olaylar artmıştır. Kene ısırması ile tedavisi bulunmayan kırım Kongo hastalığı görülmektedir. Kırım Kongo hastalığı ölümcül etkilere sahiptir. Kenelerin taşıdığı bu hastalığı bulaştırdığı bilinen 30 çeşit kene türü vardır. Bu kene türlerinin hepsi ülkemizde yer almaktadır. Kırım Kongo hastalığı kene türleri ile insanlara bulaşır. Bu cilt dışında kanamaya sebep olan ve ölümle sonuçlanan bir hastalıktır. Bu hastalıkla ilgili çalışmalar yapılmakta yalnız kesin bir sonuç bulunmamaktadır. Kırım Kongo hastalığında bireylerde yüksek ateşlenme, kusma, aşırı hassalık, karaciğerde büyüme, ishal ve cilt dışında kanamalar meydana gelir. Bu nedenle kene haşeresine rastlandığında hiç vakit kaybedilmeden profesyonel destek sağlanmalıdır.

Kene ilaçlama mücadelesinde mutlaka profesyonel ve altını çizerek belirtiyoruz ki BİLİNÇLİ bir ilaçlama firmasından destek alınmalıdır.

Biz elmas ilaçlama şirketi olarak her türlü ekip ve ekipmanlarımızla 7 gün 24 saat hizmetinizdeyiz. Elmas ilaçlama şirketi olarak amacımız her türlü haşere (böcek) ve kemirgen sorununuzu en kısa sürede en etkili yöntemlerle çözmektir. Her bir müşterimiz en önemli referansımızdır. Güven ve doğruluk temel ilkelerimizdir.

FARE KEMİRGENİ İLAÇLAMA

Çatı Faresi İlaçlama

Fare bir kemirgendir. Fareler oldukça tehlikeli kemirgenlerdir. Fareleri tehlikeli yapan özelliklerinin başında gezindikleri alanlardaki bütün mikropları salyaları ve dışkıları ile gittikleri alanlara taşımalarıdır.

Fareler bulundukları mekanlara fiziksel olarak bir hayli zarar verirler. Fareler gıdalara, kablolara, elektronik eşyalarımıza zarar verirler. Fare kemirgeninin salgıladığı salya morfin özelliğine sahiptir. Fare kemirgeni bu salya ile insanları yada hayvanları ısırdıklarında onların farkına varmasını engeller. Fare kemirgeninin koku alma duyusu oldukça gelişmiştir. Fare kemirgeni bu özelliği ile gıdaların kokusunu çok uzak mesafelerden bile alabilirler. Fare kemirgenlerinin kulakları çok iyi bir algılayıcıdır. Fareler kulaklarında yer alan denge organları nedeniyle insanlara aşılması imkansız gibi görünen alanları çok rahatlıkla geçerler.

Fareler kemirgen grubu canlılar olup. Fareleri tehlikeli yapan özelliklerinin başında gezindiklerin alanlarda var olan tüm haşere ve mikropları salya ve dışkılama yolu ile insanların yaşam alanlarına taşımalarıdır.

Farelerin bulundukları ortamdaki gıdalar, elektronik eşyalara ait kablolar gibi kısacası tüm eşyalarımıza kemirmek sureti ile ciddi maddi zararlarda verebilmektedirler. Farelerin salgıladıkları salya çok güçlü bir morfin özelliğine sahiptir. Bu salya sayesinde insanlar yada hayvanlar uyku sırasında ısırıldıklarının farkına varamazlar. Farelerin koku alma duyuları çok fazla gelişmiştir. Gıdaların yaymış oldukları kukuları çok uzak mesafelerden rahatlıkla alabilirler. Kulaklarında yer alan denge organları sayesinde biz insanlara aşılması imkânsız gibi görülen alanları rahatlıkla geçerler.

Fareler insanlar gibi memeli gruba girerler. Fare kemirgeni de insanlar gibi doğum yaparak çoğalır. Fareler genellikle lağımlarda, bodrumlarda, çatılarda üreme yaparlar. Yetişkin bir fare en az 10 yavru fare doğurur. Fare kemirgeni yıl içinde 6 ya da 9 kez doğum yapabilir.

Fareler yaşadıkları alanlara göre isim alırlar. Lağım faresi , ev faresi , çatı faresi gibi. Ayrıca orman faresi, hemster, kaya faresi, su faresi gibi birçok çeşitleri bulunmaktadır.

Farelerin diş yapıları oldukça gelişmiştir. Farelerin kemirme ile zarar veremeyecekleri hiçbir şey yoktur. Ayrıca insanlara ve hayvanları ısırarak birçok hastalığın da bulaşmasına neden olurlar. Fareler çok pis alanlarda gezindikleri için birçok hastalığı bünyelerinde taşırlar. Fareler önceki yıllarda toplu insan ölümlerine neden olmuşlardır. Lağım faresi ve ev faresi en çok hastalık taşıyan fare türleridir. Fareler salgıladıkları salyalarla yaşadığımız mekanlara birçok mikrobun bulaşmasına neden olurlar. Fareler en çok veba mikrobu taşırlar ayrıca veba dışında fareler humma hastalığı, tifüs, verem hastalıklarının mikroplarını taşımakta ve bulaşmasına neden olmaktadırlar.

Fare ilaçlaması mutlaka profesyonel olarak yapılmalıdır. Çünkü bilinçli yapılmayan fare ilaçlamaları farelerin görünmeyen alanlarda ölmelerine neden olur. Farelerin gizli alanlarda ölmesi ise kurtlanmaya en önemlisi de oldukça kötü kokuların oluşmasına neden olmasıdır.

Fare kemirgen mücadelesinde mutlaka profesyonel ve altını çizerek belirtiyoruz ki BİLİNÇLİ bir ilaçlama firmasından destek alınmalıdır.

Biz elmas ilaçlama şirketi olarak her türlü ekip ve ekipmanlarımızla 7 gün 24 saat hizmetinizdeyiz. Elmas ilaçlama şirketi olarak amacımız her türlü haşere (böcek) ve kemirgen sorununuzu en kısa sürede en etkili yöntemlerle çözmektir. Her bir müşterimiz en önemli referansımızdır. Güven ve doğruluk temel ilkelerimizdir.

TOZ PİRESİ HAŞARESİ İLAÇLAMA

toz piresi

Toz piresi oldukça küçüktür. Toz piresi bir noktanın yarısı kadardır. Toz piresini fark etmek zordur. Toz pireleri polenler, insan derisi döküntüsü, bitki lifleriyle ve ölmüş akarlarla gıda ihtiyaçlarını karşılarlar. Toz piresinin ilaçlaması profesyonellik ister. Toz piresi ilaçlama özel ekipmanlarla yapılmalıdır.

Toz pireleri çok çabuk çoğalan haşerelerdir. Toz piresi haşeresi gün içinde topladıkları gıdaları bir gün içinde yirmi tane gübre topu haline getirirler ve etrafa bırakırlar. Toz piresi haşeresinin bıraktıkları bu toplar özel bir film tabakası ile kaplıdır ve bu toplar içerisinde oldukça güçlü enzimler aracılığı ile sindirilen besinler yer alır. Toz pire haşereleri kendi oluşturdukları bu gübre topları ile gıda ihtiyaçlarını karşılarlar. Toz piresi haşeresinin bıraktıkları bu topların yaşadığımız mekanlar da hava yolu ile dağılmasını engellemek ve dağılan bu toz piresi toplarının insanlar tarafından solunmasını engellemek için yapılmalıdır.

Toz piresi haşeresi bir çok hastalığa ve rahatsızlığa neden olur. Toz pireleri alerjik astım başta olmak üzere birçok solunum ve cilt rahatsızlıklarına neden olur. İnsan vücudu üzerinde binlerce toz piresi yaşayabilir. Toz piresi haşeresi çok çabuk çoğaldığı için fark edildiği anda geç kalınmadan profesyonel destek alınmalıdır.

Toz piresi haşeresi mücadelesinde mutlaka profesyonel ve altını çizerek belirtiyoruz ki BİLİNÇLİ bir ilaçlama firmasından destek alınmalıdır.

Biz elmas ilaçlama şirketi olarak her türlü ekip ve ekipmanlarımızla 7 gün 24 saat hizmetinizdeyiz. Elmas ilaçlama şirketi olarak amacımız her türlü haşere (böcek) ve kemirgen sorununuzu en kısa sürede en etkili yöntemlerle çözmektir. Her bir müşterimiz en önemli referansımızdır. Güven ve doğruluk temel ilkelerimizdir.

AKREP HAŞARESİ İLAÇLAMA

Akrep İlaçlama

Akrep haşeresi dünyadaki böcek çeşitleri içerisinde en zehirli olan böcek türüdür. Ayrıca akrepler zehirlerini en çabuk enjekte edebilen böceklerdir.

Akrep böceği türüne göre çeşitlilik gösterir. Akrep haşeresinin büyüklükleri değişir ama genellikle akrepler 2,5 cm ile 5 cm büyüklüğündedirler. Akrep haşerelerinin renkleri de oldukça farklılık gösterebilir. Akrepler genellikle sarı, siyah, kahverengi ya da kırmızımsı renktedirler. Akrepler gıda ihtiyaçlarını böceklerle beslenirler. Akrep haşeresi toprak deliklerinde, ağaç kovuklarında, bodrumlarda, çatılarda, ahşap binalarda, depolarda, moloz yığını içerisinde yaşamlarını sürdürürler. Akrep haşareleri yumurtalarını bu alanlara bırakırlar. Akrep haşereleri gıda ihtiyaçlarını karşılamak için yaşadığımız alanlara girerler. Akrepler ev içlerinde yataklarda, ayakkabı içlerine, pervaz aralarına, parke aralıklarına yerleşirler. Akrepler genelde geceleri hareketlidirler. Akrepler gündüzleri karanlık ve loş alanlarda bulunurlar. Akrepler baharda ve sonbaharda yağmurların yağmasıyla iç alanlara girişleri artış gösterir. Akrepler genelde eşli gezerler. Yaşadığımız mekanlarda tek bir akrep görürsek aldanmamak gerekir. Mutlaka başka akreplerde olabileceği unutulmamalıdır.

Akrepler çok zehirli haşerelerdir. Akrepler koruma içgüdüsüyle temas edildiklerinde sokarlar. Akrepler insanlar için hayati tehdit oluştururlar. Akrep zehri insan vücuduna girdiğinde çok çabuk tesirini gösterir. Akrep zehri insan vücuduna girdiği anda çok şiddetli ağrı hissedilir daha sonrada kramplar oluşmaya başlar. Nefes alma zorluğu oluşur. Akrep sokmalarında zaman kaybetmeden doktora başvurulmalıdır.

Akrep ilaçlama mücadelesinde mutlaka profesyonel ve altını çizerek belirtiyoruz ki BİLİNÇLİ bir ilaçlama firmasından destek alınmalıdır.

Biz elmas ilaçlama şirketi olarak her türlü ekip ve ekipmanlarımızla 7 gün 24 saat hizmetinizdeyiz. Elmas ilaçlama şirketi olarak amacımız her türlü haşere (böcek) ve kemirgen sorununuzu en kısa sürede en etkili yöntemlerle çözmektir. Her bir müşterimiz en önemli referansımızdır. Güven ve doğruluk temel ilkelerimizdir.

AKAR MİTE (MAYT) HAŞERESİ İLAÇLAMA

Akar mite İlaçlama

Akarlar ( miteler) gözle görünmeyen haşerelerdir. Mite olarak adlandırılan ev akarları (miteler) toplu iğne başından küçük olan haşerelerdir. Akarlar oval şekildedirler. Akarlar (miteler) cinslerine göre krem rengi ya da koyu beyaz renkte olabilirler. Akar haşeresi insan, hayvan ve diğer canlıların yaşadığı her ortamda yaşayabilirler. İnsan vücudunda milyarlarca akar yaşar. En çok akarlara halı, koltuk, yatak ve tüylü ortamlarda rastlanır. Akarlar sadece mikroskop aracılığıyla görülebilirler. 55 mikron boyutuna kadar büyüyen akarlar vardır. 1 gram deri parçası 1.000.000 akarın beslenmesi için yeterlidir. 5 yıl kullanılan bir yatakta 5 ile 10 milyon akar yaşadığı tahmin edilmektedir. Akarlar ( miteler) insan sağlığı için tehlike arz derler. Yapılan araştırmalar yatakta bulunan tozun, yerde bulunan tozdakinden yüzde yüz daha yüksek konsantrasyonlarda toz maytı içerdiğini göstermiştir. Akarlar 20 derece daimi sıcaklık ile yüzde60 ile 80 arası nemli alanlarda varlık gösterirler. Güneş ışığının olmaması akarların oluşmasına neden olur. Çünkü güneş ışığı akarların oluşmasını engeller.

Akarların birçok türü vardır. 156 çeşit akar türü vardır. Kuşları ya da hayvanları istila eden akar türleri vardır. Akarların tanımlanmaları oldukça güçtür. Evlerimizde bulunan akarlar alerjik reaksiyona neden olabilir. Akarlar vücudumuzda kızarıklıklara ve kaşıntılara neden olurlar. Akarlar gözle görülmediği için başlangıçta nedeni pek bilinmeyebilir. Akarlar oldukça çabuk çoğalırlar. Yaşadığımız mekanlarda milyonlarca akar haşeresi bulunabilir. Akar mite olarak ta adlandırılır. Akarlar deri döküntüleri ile beslenirler. Akarlar yattığımız yataklarda, halılarda, tüylü eşyalarımızda veya kıyafetlerimizde yaşayabilirler. Bu alanlara yerleşen akarlar yumurtalarını da bu alanlara bırakırlar. Akarla kısa sürede yerleştikleri alana yayılma özelliğine sahiptirler.

Yatak, yüksek miktarda yiyecek (epitel hücreleri) ve insan vücudu tarafından verilen ısı ve nem içerdiğinden miteler (maytlar) için ideal bir yaşam çerçevesi sunar. Dermatophagoides pteronyssimus adı verilen, ev tozu hassasiyeti veren alerji yaratan etkenlere eşdeğerde olan mitenin metobolizma ürünü, kronik inatçı alerjik ritine sebep olan alerji yaratan etkenler arasında en çok bilinen ve en yaygın olan alerji yaratan etkenlere sahiptir. Alerjik rahatsızlıklara büyük olasılıkla yeni doğan çocuklarda görülür. Akar alerjisi erkek çocuklarda daha çok görülür.

Akar haşeresinin mücadelesi oldukça zordur. Akarlardan kurtulmak için verilen bireysel mücadele kesinlikle sonuç vermez tam tersine zaman kaybedildiği için giderek akarların yaşadığımız mekanlarda çoğalmalarına neden olur. Akarlardan kurtulmak her şeyi yıkamak ya da temizlemekle mümkün değildir. Çünkü çok yüksek ısılara dayanıklı haşerelerdir. Akarlardan kurtulmak için mutlaka profesyonel ve alanında uzman kişilerden yardım almak gerekir. Akar mücadelesi oldukça güçtür ve takibinin mutlaka uzmanlar tarafından yapılması gerekmektedir.

Akar ilaçlama mücadelesinde mutlaka profesyonel ve altını çizerek belirtiyoruz ki BİLİNÇLİ bir ilaçlama firmasından destek alınmalıdır.

Biz elmas ilaçlama şirketi olarak her türlü ekip ve ekipmanlarımızla 7 gün 24 saat hizmetinizdeyiz. Elmas ilaçlama şirketi olarak amacımız her türlü haşere (böcek) ve kemirgen sorununuzu en kısa sürede en etkili yöntemlerle çözmektir. Her bir müşterimiz en önemli referansımızdır. Güven ve doğruluk temel ilkelerimizdir.

SİVRİSİNEK HAŞERESİ İLAÇLAMA

Sivrisinek İlaçlama

Sivrisinek küleks sivrisinekleri ve anofel sivrisinekleri olarak iki temel gruba ayrılır. Ancak sivrisineklerin birçok türleri mevcuttur. Sivrisinekler her türlü ortamlarda ürerler. Ortamın temiz veya kirli olması fark etmez. Sivrisinekler temiz, kirli, serin, sıcak alanlarda ve su birikintilerinde üreyerek çoğalırlar. Sivrisinekler yumurtlayarak çoğalırlar. Sivrisinekler yumurtalarını su birikintilerine tek tek ve grup halinde bırakırlar. Sivrisinekler pupa (kurtçuk) ve larva döneminden sonra ortamın ısısı da iyi ise 8 ya da 9 günde ergin sivrisinek haline gelirler. Sivrisineklerin dişileri kan emerler. Sivrisinekler her canlının kanını emebilirler. Dişi sivrisinekler yumurtlayabilmek için kana ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle sivrisinekler insanları rahatsız ederler. Sivrisinekler genellikle loş ve nemli mekanlarda daha çabuk ürerler. Sivrisinekler genellikle geceleri aktiftirler. Erkek sivrisinekler ise bitki özsuyu ve meyveler ile gıda gereksinimlerini karşılarlar. Sivrisinekler en az 3 km uçabilirler ve sivrisinekler üredikleri yerlerin geniş mesafelerine kadar yayılırlar. Sivrisinekler çoğunlukla canlıların yaşadıkları alanlarda yoğunlaşırlar.

Anofel sivrisinekleri sıtma hastalığı virüsünü taşırlar ve yayarlar. Ayrıca sivrisinekler hil hastalığı, nil humması, sarı humma, beyin iltihabı gibi hastalıkları da yayarlar. Sivrisinekler bir çok hastalığın virüsünü de taşırlar. Sivrisinek mücadelesi oldukça önemlidir.

Sivrisinek ilaçlama mücadelesinde mutlaka profesyonel ve altını çizerek belirtiyoruz ki BİLİNÇLİ bir ilaçlama firmasından destek alınmalıdır.

Biz elmas ilaçlama şirketi olarak her türlü ekip ve ekipmanlarımızla 7 gün 24 saat hizmetinizdeyiz. Elmas ilaçlama şirketi olarak amacımız her türlü haşere (böcek) ve kemirgen sorununuzu en kısa sürede en etkili yöntemlerle çözmektir. Her bir müşterimiz en önemli referansımızdır. Güven ve doğruluk temel ilkelerimizdir.

AĞAÇ KURDU (TAHTA KURDU İLAÇLAMA) BÖCEĞİ İLAÇLAMA

Ağaç Kurdu İlaçlama

Tahta kurduna mobilya kurdu da denir. Tahta kurdu eski tahta eşyalarda, tahta pencere, kapılarda, parkelerde ağaç aksanlara yerleşir. Tahta kurdu yerleştiği alanlarda dehlizler açar. Tahta kurtlarının baş kısımları siyah renkte olup gövdeleri ise kahverengidir. Tahta kurtlarının kafa kısımları keratin maddesinden oluşmuştur. Tahta kurdu bu keratin sayesinde dehlizleri kolaylıkla açar ve dış etkilerden kendisini korur. Ağaç kurtları kanatlıdır ve tahta kurtlarının baş kısımlarında antenleri vardır. Tahta kurtlarının boyları 1 cm daha küçüktür. Tahta kurtları yaşadıkları mekana göre siyah, sarı ya da kahverengi olabilirler.

Ağaç kurdu (mobilya kurdu) ahşap ya da tahtadan yapılan her türlü nesnenin içerisine kolayca yerleşip kısa sürede çoğalırlar. Bu haşereler yaşadığımız mekanlarda öncelikle belirli kısımlarda görülürler ancak kısa sürede bu haşereler mekanın diğer alanlarına yayılırlar. Mobilya kurdu eski eşyaların arasına daha kolay yerleşir ve ürer. Hamam böceği, pire, tahta kurusu, sivrisinek ve birçok haşere gibi tahta kurdu haşeresi de yumurtlayarak çoğalma gerçekleştirir. Tahta kurdu (ağaç kurdu) genellikle ilkbahar aylarında üreme yapan bir haşeredir. Ancak yıl içerisinde faaliyet gösteren böceklerdir. Tahta kurdu (ağaç kurdu) her üremede 90 ile 100 arasında larva bırakır. Tahta kurtları özellikle sıcak ve nemli alanlarda daha kısa sürede üreme olanağı sağlarlar.

Tahta kurdu (mobilya kurdu) çıkardığı sesler nedeniyle fark edilirler. Tahta kurdu içerisine yerleştiği alanlarda oldukça derin alanlara yerleşirler. Ağaç kurdu yumurtalarını bu derin alanlara bırakır. Bu nedenle tahta kurdu mücadelesi oldukça zordur. Bu nedenle tahta kurdu haşere sorunu bireysel mücadele kesinlikle sonuç vermemektedir.

Tahta kurdu (ağaç kurdu) mekandaki tahta ve ahşap eşyalara zarar verir. B u nedenle tahta kurdu haşere sorunu fark edildiğinde kısa sürede profesyonel ilaçlama firmasından yardım alınmalıdır

Tahta kurdu ( ağaç kurdu-mobilya kurdu) ilaçlama mücadelesinde mutlaka profesyonel ve altını çizerek belirtiyoruz ki BİLİNÇLİ bir ilaçlama firmasından destek alınmalıdır.

Biz elmas ilaçlama şirketi olarak her türlü ekip ve ekipmanlarımızla 7 gün 24 saat hizmetinizdeyiz. Elmas ilaçlama şirketi olarak amacımız her türlü haşere (böcek) ve kemirgen sorununuzu en kısa sürede en etkili yöntemlerle çözmektir. Her bir müşterimiz en önemli referansımızdır. Güven ve doğruluk temel ilkelerimizdir.

BİT BÖCEĞİ İLAÇLAMA

Bit İlaçlama

Bit böceği çok küçüktür. Bit 2 ile 5 mm büyüklüğündedir. Bit böceği sarı renkte olan bir dış parazittir. Bit haşeresi kan emerek gıda ihtiyacını karşılar. Bit haşeresi günde 2 ile 3 kez kan emer. Bit böceğinin erginleri uzun süre gıdasız yaşayabilir. Bitler kendi içerisinde çeşitlere ayrılır. Baş biti, vücut biti ve kasık biti olmak üzere çeşitlere ayrılır. Bit böceği yumurtlayarak çoğalır. Bit haşeresinin yumurtasına sirke denir. Bit haşeresi yumurtalarını saç ya da çamaşırların içerisine bırakır. Kasık biti kasık arasında deri içerisine kadar girer. Bit çabuk çoğalabilen bir haşere türüdür. Bitler yaşadığımız alanlardaki eşyalarla ya da bireylerin şahsi eşyaları ile çoğalırlar. Bit haşeresi ev ya da okul gibi toplu yaşam alanlarında daha kolay yayılır ve çoğalır. İnsan biti olduğu gibi hayvan biti de vardır. Bit temizliğin iyi olmadığı alanlarda ürer. Bitin ısırdığı alanlarda şiddetli kaşıntı oluşur. Bit haşeresinin ısırdığı deri esmerleşir ve lekeler oluşur. Bit ısırığının olduğu bu alanlara bakteriler yerleşirse fronkülosis impedigo gibi enjeksiyonlar oluşmaya başlar. Bit haşeresi hummalar ve tifüs gibi hastalıklarında oluşmasına neden olur.

BİT BÖCEĞİNDEN NASIL KURTLABİLİRİZ?

Bit böceğinden kurtulmanın en önemli yolu yaşadığımız alanlarda ortamın temiz olmasını sağlamaktır. Yani hijyen oldukça önem taşımaktadır. Bit böceğinden korunabilmek için ;

1.Ortamdaki tüm çamaşır ve giysilerin yıkanıp dezenfekte edilmesi gerekir.

2.Bit böceğini taşıyan bireyin temizlenmesi ve bit ilacı ile vücudunun ilaçlanması yapılmalıdır.

3.Bit haşeresini ( böceğini) taşıyan eğer bir hayvan ise hemen temizlenmesi ve veteriner yardımı alınması gerekir

4.Evdeki eşyaların bit için özel insektisitlerle (ilaçlarla) ilaçlanması gerekir.

5.Yukarıda saydığımız işlemlerin hepsi aynı gün içerisinde ve en kısa sürede yapılması gerekmektedir.

Bit böceği ilaçlama mücadelesinde mutlaka profesyonel ve altını çizerek belirtiyoruz ki BİLİNÇLİ bir ilaçlama firmasından destek alınmalıdır.

Biz elmas ilaçlama şirketi olarak her türlü ekip ve ekipmanlarımızla 7 gün 24 saat hizmetinizdeyiz. Elmas ilaçlama şirketi olarak amacımız her türlü haşere (böcek) ve kemirgen sorununuzu en kısa sürede en etkili yöntemlerle çözmektir. Her bir müşterimiz en önemli referansımızdır. Güven ve doğruluk temel ilkelerimizdir.

GÜVE BÖCEĞİ İLAÇLAMA

Güve İlaçlama

Güve böceği küçük ve oval biçimli olan haşere türüdür. Güve haşeresi ( böceği) siyah ya da gri renktedir. Güve böceği 3 mm büyüklüğündedir. Güve haşeresi önce kurtçuk şeklindedir daha sonra kelebek şekline dönüşür. Güve böceğinin ergini kelebek şeklinde olanıdır. Güveler yumurtlayarak çoğalırlar. Kelebek şekline gen güve haşeresi yumurta bırakabilir. Güve böceği açık alanlarda ekinlerin iç kısımlarına gizler. Bu böcekler bitkilerin kısa sürede kurumasına neden olur. Güve haşeresi (böceği) kapalı alanlarda ise yumurtalarını yünlü eşyaların veya elbiselerin iç kısımlarına bırakır. Güve böceği insana zarar vermez ancak yaşadığımız mekanlarda ki pamuklu eşyalara ve giysilere hasar verirler. Güve böceği hayvan kılından yapılan her türlü eşya üzerine yerleşirler. Güveler gıda gereksinimini de bu tür eşyaları yiyerek sağlarlar. (yünlü giysiler, ipekli giysiler, kaşmir vb gibi). Güve böceği kısa zamanda ürer ve bulunduğu alanı istila eder.

Güve böceği özellikle sıcak alanları tercih ederler ve bu alanlarda üreme yaparak çoğalırlar. Bu böcekler nadirde olsa loş alanlara da yerleşip çoğalırlar. Güve haşeresi (böceği) genellikle geceleri faaliyet gösterirler. Güveler gündüz de görülebilirler ancak bu böcek en çok gece aktiftir. Güve böceği tahıl ve buğday ambarlar ile kiler, mutfak alanlarındaki gıda ürünlerine büyük zararlar verir. Güve böceği bu alanlara oldukça büyük maddi zararlar verir.

Güve böceği tahıl ve buğday ambarlar ile kiler, mutfak alanlarındaki gıda ürünlerine büyük zararlar verir. Güve böceği bu alanlara oldukça büyük maddi zararlar verir.

Güve böceği kendi içinde çeşitlere ayrılır. Güve tahıl güvesi, deri güvesi, halı güvesi, elbise güvesi gibi türlere ayrılır.

GÜVE BÖCEĞİ TÜRLERİ

1.HALI GÜVESİ BÖCEĞİ

Halı güvesi deri koltuk, kumaş, kürk gibi eşyaların içlerine yumurtlayarak çoğalır. Halı güvesi böceği çok uzun süre aç ve susuz olarak yaşayabilir. Halı güvesi bireysel mücadele ile yok edilemez. Halı güvesinden kurtulmak için profesyonel destek almak gerekir.

2.TAHIL GÜVESİ BÖCEĞİ

Tahıl güvesi böceği gıda ihtiyacını tahıllar ile sağlar. Tahıl güvelerinin yaşam alanları tahılların iç kısımlarıdır ve bu böcekler kısa sürede alandaki diğer alanlara yayılmaya başlar. Tahıl güvesi yumurtalarını tahılların iç kısımlarına bırakır. Tahıl güvesi evlerde görülebildiği gibi daha cok tahılların saklandığı loş ve nemli depolarda bulunurlar. Tahıl güvesi böceği tahıllara büyük ölçüde maddi zarar verir.

3.DERİ GÜVESİ BÖCEĞİ

Deri güvesi böceği daha çok kiler ve depolarda görülür. Deri güvesi böceği ortama olarak 1 cm ile 1.5 cm büyüklüğündedir. Deri güvesi de diğer güve türleri gibi kısa sürede çoğalma özelliğine sahiptir.

4.ODUN GÜVESİ BÖCEĞİ

Odun güvesi böceği adından da anlaşıldığı üzere odun, tahta veya ahşap aralarına yerleşir ve bu güve türü bu alanlara yumurtlayarak çoğalır. Bu güve böceği türü yerleştiği alanları kemirir bu şekilde bu tür güveler besin ihtiyaçlarını giderirler. Odun güvesinin insanlara herhangi bir zararı yoktur. Odun güvesi böceği maddi kayıplara neden olur. Bu güve türünden kurtulmak için uzman ilaçlama firmalarından yardım almak gereklidir.

Güve böceği ilaçlama mücadelesinde mutlaka profesyonel ve altını çizerek belirtiyoruz ki BİLİNÇLİ bir ilaçlama firmasından destek alınmalıdır.

Biz elmas ilaçlama şirketi olarak her türlü ekip ve ekipmanlarımızla 7 gün 24 saat hizmetinizdeyiz. Elmas ilaçlama şirketi olarak amacımız her türlü haşere (böcek) ve kemirgen sorununuzu en kısa sürede en etkili yöntemlerle çözmektir. Her bir müşterimiz en önemli referansımızdır. Güven ve doğruluk temel ilkelerimizdir.

ÇIYAN HAŞERESİ İLAÇLAMA

 Çiyan İlaçlama

Çıyan haşeresi genelde 5 cm uzunluğundadır. Ancak 10 ile 15 cm büyüklüğüne kadar büyüyen çıyan haşereleri görülebilmektedir. Çıyan haşeresi türüne göre turuncu, kahverengi ya da turuncu renkte olabilir. Çıyan haşeresinin 17 çift anteni bulunmaktadır. Çıyan haşeresi oldukça zehirli bir haşeredir. Çıyan haşeresi genelde bina çevrelerinde görülür. Çıyanlar gündüzleri evlerin nemli, loş ve karanlık alanlarında, taş altlarında, çalılıklarda, çimen içlerinde, deliklerde yaşamlarını sürdürürler.

Çıyanlar ev içlerine de girebilirler. Çıyanlar terlik ya da ayakkabı içlerine, yatak içlerine, kıyafetlerimizin içlerine girerler. O eşyaları kullanmaya kalktığımızda bizi sokarlar. Çıyanların ısırdığı yerde bir birine benzeyen iki koyu renkte iz görülür. Çıyan sokmalarında zehirlenme meydana gelir. Çıyanın soktuğu alanda mütiş bir ağrı ve çok kötü morarmalar meydana gelir. Çıyan ısırmalarında örümcek ısırmalarındaki belirtilerin çoğu görülür.

Çıyanlar rutubetli mekanlarda faaliyet gösterir ve ürerler. Çıyanlar yırtıcı haşerelerdir. Çıyanlar gıda ihtiyaçlarını böcek ve örümceklerle karşılarlar. Çıyanlar genellikle geceleri beslenirler. Çıyan haşeresi ve kırkayak böceği genelde birbirine benzetilir. Ancak çıyan haşeresi kırkayaktan farklı fiziksel özellik taşır. Çıyan haşeresinin bir çift ayağı vardır. Kırkayakların ise iki çift ayakları vardır. Çıyanlar çok uzun ayaklarıyla bilinirler.

Çıyan haşeresi yukarıda belirttiğimiz gibi loş ve rutbetli alanlarda yaşamayı severler. İç alanlarda çıyanlar süpürgeliklerde, kapı ve pencere aralıklarında, bodrumlarda, çatılarda ya da garaj alanlarında görülebilirler.

Çıyan haşeresi çok zehirli oldukları için herhangi bir ısırmada derhal doktora gidilmeli ve mekan derhal ilaçlanmalıdır.

Dış alanlarda, toprakla teması olan rutubetli ve korumalı yerlerde yaşarlar. İç alanlarda, süpürgeliklerde, kapı ve pencere aralarında, bodrum ve garaj gibi mekanlarda da duvarlarda yürürken görülürler.

Çıyan haşeresi ilaçlama mücadelesinde mutlaka profesyonel ve altını çizerek belirtiyoruz ki BİLİNÇLİ bir ilaçlama firmasından destek alınmalıdır.

Biz elmas ilaçlama şirketi olarak her türlü ekip ve ekipmanlarımızla 7 gün 24 saat hizmetinizdeyiz. Elmas ilaçlama şirketi olarak amacımız her türlü haşere (böcek) ve kemirgen sorununuzu en kısa sürede en etkili yöntemlerle çözmektir. Her bir müşterimiz en önemli referansımızdır. Güven ve doğruluk temel ilkelerimizdir.

ÇEKİRGE HAŞERE İLAÇLAMA

Çekirge İlaçlama

Çekirge haşeresinin büyüklüğü 2,5 ile 3,5 cm arasında değişiklik gösterir. Çekirge haşeresi siyah ya da kahverengi renktedir. Çekirge haşeresinin zıplamasını sağlayan uzun arka bacakları vardır. Çekirgelerin köşeli gövdeleri vardır. Çekirgelerin arka ayakları çok uzundur ve çekirgelerin ince antenleri bulunur.

Çekirge haşeresinin yaşam alanları genellikle dış mekanlardır. Çekirgeler dış alanlarda yaşar ve bu alanlarda üreyerek çoğalırlar. Çekirgeler yiyecek ve gıda ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yaşadığımız alanlara giriş yaparlar. Çekirgeler soğuk ve nemden korunmak amacıyla da iç alanlara girebilirler. Çekirge haşeresinin yetişkin olanları kuvvetli ışık tarafından çekilir ve çekirgeler uçabilme özellikleriyle, özellikle de yaz aylarında camlardan içerilere yani yaşadığımız alanlara girebilirler. Çekirge haşeresi çatlak ve delik alanlardan bina içlerine, depolara, bodrumlara girebilirler. Çekirgeler beslenme amaçlı olarak giysilerimize zarar verirler. Çekirgeler koloniler halinde hareket ederler. Yaşadığımız alanlarda çekirge haşeresi yerleşir ise kısa zamanda üreyerek popilasyon yani çoğunluk oluşturur. Çekirge haşeresinden kurtulabilmek için yaşam alanlarının yok edilmesi gerekir.

Çekirge haşeresi ilaçlama mücadelesinde mutlaka profesyonel ve altını çizerek belirtiyoruz ki BİLİNÇLİ bir ilaçlama firmasından destek alınmalıdır.

Biz elmas ilaçlama şirketi olarak her türlü ekip ve ekipmanlarımızla 7 gün 24 saat hizmetinizdeyiz. Elmas ilaçlama şirketi olarak amacımız her türlü haşere (böcek) ve kemirgen sorununuzu en kısa sürede en etkili yöntemlerle çözmektir. Her bir müşterimiz en önemli referansımızdır. Güven ve doğruluk temel ilkelerimizdir.

DERİ BÖCEĞİ İLAÇLAMA

Deri Böceği İlaçlama

Deri böceği haşeresin büyüklüğü 11 ile 13 mm arasındadır. Deri böceklerinin renkleri sarımsı kahve renktedir. Der böceği haşeresinin vücudu kıllarla kaplıdır. Deri böceğinin vücutlarının sonunda uzun bir kıl demeti bulunmaktadır. Deri böceği haşeresi kışları ergin olarak çoğunlukla ağaç kabuklarının arasında geçirirler. Deri böcekleri yumurtlayarak çoğalan haşerelerdir. Deri böcekleri mayıs ve haziran aylarında uçarak yumurtlamaya başlarlar. Deri böceği yumurtaları 10 ile 15 gün içinde çatlamaya başlar. Yumurtalardan çıkan deri böceği yavruları etraflarındaki gıdalarla beslenirler. Deri böceği haşeresi sıcak alanları sever ve deri böceği haşeresinin ergin hale gelmesi yaklaşık 2 ayı bulur. Deri böcekleri yılda 1 ile 5 defa yumurtlama özelliğine sahiptirler. Ergin olan deri böceği haşeresinin yaşam ömrü 1 yıl kadardır. Deri böceği haşeresi gıda olarak daha çok et, peynir ve salamı tercih eder.

Deri böceği haşeresi insanların derilerinin altına girebilme özelliğine sahiptir. Deri böceği insanlarda uyuz hastalığının oluşmasına sebebiyet verir. Deri böceği insanlarda kaşıntı oluşmasına neden olur. Deri böceği haşeresi kişilerin vücutlarında deri yırtılmaları ve pis akıntılı irinler oluşmasına neden olur.

Deri böceği haşeresi gıdalara oldukça zarar verirler. Deri ve kürk depolarına maddi zararlar verebilen haşerelerdir.

Deri böceği haşeresi ilaçlama mücadelesinde mutlaka profesyonel ve altını çizerek belirtiyoruz ki BİLİNÇLİ bir ilaçlama firmasından destek alınmalıdır.

Biz elmas ilaçlama şirketi olarak her türlü ekip ve ekipmanlarımızla 7 gün 24 saat hizmetinizdeyiz. Elmas ilaçlama şirketi olarak amacımız her türlü haşere (böcek) ve kemirgen sorununuzu en kısa sürede en etkili yöntemlerle çözmektir. Her bir müşterimiz en önemli referansımızdır. Güven ve doğruluk temel ilkelerimizdir.

UYUZ BÖCEĞİ İLAÇLAMA

Uyuz böceği

Uyuz böceği haşeresi insanların deri diplerine yerleşerek yaşamlarını buralarda sürdürür. Uyuz böceği tüneller açarak deri diplerine girer. Uyuz böceği haşeresi genellikle 0.4 boyunda ve 0.3 enindedir. Uyuz böceği yumurtlayarak çoğalır. Uyuz böceği yumurtalarını deri diplerine bırakarak çoğalım gerçekleştirir. Uyuz böceği bir parazittir. Uyuz böceği yassı, oval, kitinlre örtülüdür. Bu böcek türü kirli sarı rengindedir. Uyuz böceğinin kısa, kalın ve kıllı bacakları vardır. Uyuz böceği yumurtladıktan iki hafta sonra hastalık vücutta yayılmaya başlar. Uyuz böceği haşeresi kısa zamanda vücudu sarar. Uyuz böceği deride tüneller kazarak yaşam alanları oluştururlar. Uyuz böceğinin kazdığı bu tüneller 2 mm ile 3 cm uzunluğundadır. Uyuz böceğinin kazdığı bu tünellerin üzerinde içerisi su ve parazit dolu kabarcıklar oluşur.

Uyuz böceği vücutta şiddetli kaşıntıların oluşmasına neden olur. Özellikle alerjik kaşıntılara neden olan böceklerdir. Buna da uyuz hastalığı denmektedir. Uyuz hastalığı bulaşıcı bir hastalıktır. Uyuz hastalığı çeşitli yollarla ve kolaylıkla bulaşabilir. ÖRNEĞİN; uyuz mikrobu insanlarla el sıkıştığımızda, uyuz mikrobunu taşıyan eşyaları kullandığımızda ve bu kişilerle aynı ortamlarda bulunduğumuzda kolaylıkla bize bulaşabilir.

Uyuz böceği köpek ya da kedi gibi memeli hayvanlarda da hastalık oluşumuna neden olur. Uyuz böceğinin hububat ile geçen bir türü de vardır.

Uyuz böceği fark edildiğinde hemen doktor yardımı alınmalıdır. İlaç tedavisi uygulanmadan uyuz böceği sorunu geçmez. Ayrıca sadece kendimizi değil bulunduğumuz yani yaşadığımız alanları da ilaçla dezenfekte etmeliyiz. Aksi halde uyuz böceği tekrar bulaşır. Bu uyuz böceği sorunu için profesyonel ilaçlama desteği alınmalı ve ortamdaki her şey uyuz böceği ilacı ile iyi bir şekilde ilaçlanmalıdır.

Uyuz böceği haşeresi ilaçlama mücadelesinde mutlaka profesyonel ve altını çizerek belirtiyoruz ki BİLİNÇLİ bir ilaçlama firmasından destek alınmalıdır.

Biz elmas ilaçlama şirketi olarak her türlü ekip ve ekipmanlarımızla 7 gün 24 saat hizmetinizdeyiz. Elmas ilaçlama şirketi olarak amacımız her türlü haşere (böcek) ve kemirgen sorununuzu en kısa sürede en etkili yöntemlerle çözmektir. Her bir müşterimiz en önemli referansımızdır. Güven ve doğruluk temel ilkelerimizdir.

GÜMÜŞCÜL BÖCEĞİ İLAÇLAMA

Gümüş Böceği

Gümüşcül böceği küçük böceklerdir. Gümüşcül böceği uzun, üçgen gövdelidir. Bu böcekler 1,5 ile 2,5 cm büyüklüğündedirler. Gümüşcül böceklerinin renkleri parlak gri ya da gümüş rengidir. Gümüşcül böceği gümüş renginde olduğu için bu adı almıştır. Gümüşcül böceğinin karınlarının arka kısmında üç tane eklenti bulunur. Gümüşcül böceği gri renktedir. Bu böcek türü balık görünümündedir ve çok sık ayaklı böceklerdir. Gümüşcül böceği seri ve hızlı hareket eder. Bu böcek türüne en çok evlerde rastlanır. Ayrıca gümüşcül böceği nadirde olsa fırınlar da ve bina duvarlarında da görülebilir. Gümüşçül böcekleri sıcak alanları severler. Kış aylarında bu nedenden dolayı evlere hücum ederler. Yaz ayları gümüşcül böceğinin en fazla görüldüğü aylardır. Ancak evlerimizin iç kısımları kışın da sıcak olduğu için gümüşcül böcekleri kışları da yoğun olarak görülebilmektedir.

Gümüşcül böcekleri hızlı hareket etmeleri gibi hızlı da çoğalma özelliğine sahiptirler. Bu yüzden başlangıçta tek tük görülen bu böcekler kısa zamanda yaşadığımız alanlarda çoğalarak tehdit oluştururlar.

Gümüşcül böceği hububat içerisine girip yerleşir. Gümüşcül böceği kumaş ve kağıtla da gıda ihtiyacını giderir. Gümüşcül böceği daha çok mantar küfleri ve organik maddelerle beslenirler. Bu böcekler kağıt ve kitapların ciltlerine de zarar verirler. Gümüşçül böceği yarık veya çatlaklarda yaşamlarını sürdürürler. Bu böcek türü tavan arası, parke arası, bodrum gibi küfün olabileceği yerlere yerleşirler. Bu alanlarda bu böcek türleri oldukça fazladır. Gümüşcül böceği iç alanlarda daha çok mutfak ve banyolarda görülür.

Gümüşcül böceği haşeresi ilaçlama mücadelesinde mutlaka profesyonel ve altını çizerek belirtiyoruz ki BİLİNÇLİ bir ilaçlama firmasından destek alınmalıdır.

Biz elmas ilaçlama şirketi olarak her türlü ekip ve ekipmanlarımızla 7 gün 24 saat hizmetinizdeyiz. Elmas ilaçlama şirketi olarak amacımız her türlü haşere (böcek) ve kemirgen sorununuzu en kısa sürede en etkili yöntemlerle çözmektir. Her bir müşterimiz en önemli referansımızdır. Güven ve doğruluk temel ilkelerimizdir.

TESBİH BÖCEĞİ İLAÇLAMA

Tesbih Böceği İlaçlama

Tespih böceği haşeresi gri renktedir. Tespih böceğinin çok kısa ayak kısımları vardır. Tespih böceği haşeresi dokunulduğunda top şeklini almaktadır. Bu nedenle teşbih böceği adını almış olan bir böcek türüdür. Tespih böceğinin vücut yapısı bölmelidir. Bu böcek yumuşak vücutludur. Tespih böceği bu yumuşak vücudunu koruması için üst kısmında sert bir yapı yer alır. Tespih böceği tehlike anında top şeklini alır. Tespih böcekleri rutubetli alanlarda ve sebze atığı alan bütün yerlerde yaşam olanağı bulur. Tespih böceği yaşadıkları fizikse ortama göre renkleri farklılık gösterir. Tespih böceği daha çok gri ve mat rengindedir. Bu teşbih böceklerinin baş kısımlarında bir çift anten yer alır. Tespih böcekleri yaşadığımız iç alanlarda daha çok banyo ve mutfak alanlarında yer alırlar. Dış alanda ise genellikle bahçelerde yer alan bir böcek( haşere) türüdür. Tespih böcekleri nemli alanları severler ve bu alanlara yerleşip popilasyon oluştururlar. Tespih böceği haşeresi çok hızlı bir sürede üreme yapar. Bu nedenle teşbih böceği mücadelesinde bireysel çabalar sonuç vermez.

Tespih böceği haşeresi ilaçlama mücadelesinde mutlaka profesyonel ve altını çizerek belirtiyoruz ki BİLİNÇLİ bir ilaçlama firmasından destek alınmalıdır.

Biz elmas ilaçlama şirketi olarak her türlü ekip ve ekipmanlarımızla 7 gün 24 saat hizmetinizdeyiz. Elmas ilaçlama şirketi olarak amacımız her türlü haşere (böcek) ve kemirgen sorununuzu en kısa sürede en etkili yöntemlerle çözmektir. Her bir müşterimiz en önemli referansımızdır. Güven ve doğruluk temel ilkelerimizdir.

EV FARESİ (KEMİRGEN) İLAÇLAMA

Ev Faresi İlaçlama

Ev fareleri küçük yapılı kemirgenlerdir. Ev farelerinin boyları 10 cm geçmez. Ev fareleri boy ve yapıları yaşadığı iklim koşuluna ve beslenmesine bağlı olarak değişiklik gösterir. Ev fareleri sıcak havalarda evlerin içleri pek gelmeyen fakat kış aylarında ve soğuk havalarda ev ortamına yerleşerek insanların besinine ortak olan kemirgenlerdir. Ev fareleri tırmanıcı özelliğe sahiptir. Ev fareleri kovuklarda ve duvar içlerinde yaşamlarını sürdürürler. Ev fareleri besin olarak evde buldukları her türlü besinlerle gıda ihtiyaçlarını karşılarlar. Ev fareleri evdeki hem bitkisel gıdaları yerler hem de hayvansal gıdaların hepsini kullanırlar. Ev fareleri evdeki deri elbiseleri kemiren ev fareleri bazen de evdeki börtü böcek dediğimiz ufak böcekleri yiyerek gıdalarını karşılarlar. Ev fareleri açıkta bırakılan her türlü maddeleri besin olarak tüketirler. Ev fareleri hatta evdeki sabunları, diş macunları ve hayvansal ürünlerden yapılan her türlü eşyaları kemirerek yerler. Ev fareleri iyi beslendiğinde 2 ayda bir yavru doğurur ve ev fareleri her defasında 10 ile 12 kadar yavru doğururlar. Ev fareleri yavrularını büyük bir titizlikle süt ile beslerler ve ev farelerinin 2 ile 3 ay içinde yavruları olgunlaşır.

Fareler (kemirgenler) insanlara en çok hastalık bulaştıran hayvanlardır. Fare (kemirgen) türleri arasında insana en çok ev faresi hastalık bulaştırır. Çünkü insanların yaşam alanlarında en çok ev faresi bulunur.

Ev faresi ilaçlama mücadelesinde mutlaka profesyonel ve altını çizerek belirtiyoruz ki BİLİNÇLİ bir ilaçlama firmasından destek alınmalıdır.

Biz elmas ilaçlama şirketi olarak her türlü ekip ve ekipmanlarımızla 7 gün 24 saat hizmetinizdeyiz. Elmas ilaçlama şirketi olarak amacımız her türlü haşere (böcek) ve kemirgen sorununuzu en kısa sürede en etkili yöntemlerle çözmektir. Her bir müşterimiz en önemli referansımızdır. Güven ve doğruluk temel ilkelerimizdir.

ÇATI FARESİ (KEMİRGEN) İLAÇLAMA

FARE İLAÇLAMA

Çatı farelerinin boyları genellikle 15 cm ile 30 cm dir. Çatı farelerinin renkleri gri, kahverengi, siyah tır. Çatı farelerinin uzun kuyrukları vardır. Bu kemirgenlerin kalın olmayan vücutları, büyük kulak ve gözleri vardır. Olgun bir çatı faresi, kuyruğu hariç 15cm ile 30 cm boyundadır ve bu kemirgenler 80 gr ile 300 gr ağırlığındadır. Çatı farelerinin sivri burunu, iri kulak ve gözleri olup, kahverengi veya siyah tüylere sahiptirler. .Çatı fareleri çok iyi tırmanıcıdırlar. Çatı fareleri bina içleri ve altında, çatısında, çöp ve odun yığınları içinde yaşarlar ve bu alanlara yerleşirler. Çatı farelerinin olgunları nın dışkıları lağım faresinin dışkısı gibidir sadece sivri uçlu olur. 4 ayda ergin hale gelen çatı fareleri ortalama olarak 1 yıl yaşarlar. Çatı fareleri bir kerede 4 ile 8 yavru doğururlar ve çatı fareleri yılda 6 defa üreyebilirler. Çatı fareleri çatı aralarından, havalandırmalardan, kablo yuvalarından, kanalizasyondan, bacalardan ve garajlardan binalara giriş yaparak bu yerlere yerleşip popilasyon oluştururlar.

Çatı faresi ilaçlama mücadelesinde mutlaka profesyonel ve altını çizerek belirtiyoruz ki BİLİNÇLİ bir ilaçlama firmasından destek alınmalıdır.

Biz elmas ilaçlama şirketi olarak her türlü ekip ve ekipmanlarımızla 7 gün 24 saat hizmetinizdeyiz. Elmas ilaçlama şirketi olarak amacımız her türlü haşere (böcek) ve kemirgen sorununuzu en kısa sürede en etkili yöntemlerle çözmektir. Her bir müşterimiz en önemli referansımızdır. Güven ve doğruluk temel ilkelerimizdir.

LAĞIM FARESİ (KEMİRGEN) İLAÇLAMA

Lağım Faresi İlaçlama

Lağım farelerinin boyları genellikle 25 cm le 30 cm dir. Lağım fareleri gri,kahverengi,siyah renkte olurlar. Olgun olan lağım faresi kuyruğu hariç 18 cm ile 25 cm boyunda ve yaklaşık 200gr ile 600 gr ağırlığındadır. Lağım fareleri küt burunludur. Lağım fareleri küçük kulaklara ve gözlere sahiptirler. Lağım farelerinin kaba tüyleri kahverengi siyah karın bölgesi gri beyaz arası bir renktedir. Lağım fareleri daha çok kanalizasyon sistemi, binaların bodrum ve alt katları ile depolarda, bina dışında ise nehir kenarlarında, yol boyunca toprak altında, çöp yığınları ve beton altında yuvalarını yapar ve bu alanda popilasyon oluştururlar. Olgun lağım farelerinin dışkıları iki ucu küt kapsül şeklinde ve 20 mm kadar uzunlukta olabilir. Lağım fareleri genelliklen2 ile 5 ayda olgun hale gelirler. Lağım fareleri ortalama bir yıl kadar yaşarlar. Lağım farelerinin gebelikleri 3 hafta sürer. Lağım fareleri tek bir seferde 7 ile 8 yavru doğururlar ve bu kemirgenler yılda 3 ile 6 döl verebilirler. Lağım farelerinin güçlü koku ve işitme duyuları vardır. Lağım fareleri 12 mm den büyük aralıktan kolayca geçebilme ve 15 metre yükseklikten atlayabilme özelliklerine sahiptirler. Lağım fareleri kemirmeyi severler ve en çok elektrik kablolarını kemirdiği için de sık sık yangınlara sebebiyet veren kemirgen türleridir.

Lağım faresi ilaçlama mücadelesinde mutlaka profesyonel ve altını çizerek belirtiyoruz ki BİLİNÇLİ bir ilaçlama firmasından destek alınmalıdır.

Biz elmas ilaçlama şirketi olarak her türlü ekip ve ekipmanlarımızla 7 gün 24 saat hizmetinizdeyiz. Elmas ilaçlama şirketi olarak amacımız her türlü haşere (böcek) ve kemirgen sorununuzu en kısa sürede en etkili yöntemlerle çözmektir. Her bir müşterimiz en önemli referansımızdır. Güven ve doğruluk temel ilkelerimizdir.

KARASİNEK (UÇAN HAŞERE) İLAÇLAMA

Kara sinek İlaçlama

Karasinekler 0.5 ile 1 cm boyunda olan haşerelerdir. Karasinekler gri renktedirler. Karasinek haşeresi çoğunlukla çöp ve gübre gibi nemli organik gübre bulunan yerlere yığın halinde yumurtlarlar. Bu karasinek larvaları organik maddelerle gıda ihtiyaçlarını karşılarlar. Karasinek yavruları sıcak havalarda 7 ile 8 günde sinek haşeresi olarak uçmaya başlar. Karasinek haşeresi çok çabuk çoğalır. Karasinekler gıda ve çöp atıklarıyla gıdalarını karşılarlar. Karasinek haşereleri 3 km uçarak insanların yaşadığı her yeri kısa sürede istila edebilirler. Karasinekler vücutlarında çok çeşitli hastalıkların mikroplarını taşırlar. Bu mikropları gittiği ve konduğu her yere bulaştırırlar. Karasinek haşeresi gezdiği her yerde 5 dakikada bir dışkısını bırakır.

Karasinekler çeşitli hastalıkların insanlara ve hayvanlara bulaşmasına neden olurlar. Kolera, dizanteri, hepatit, çocuk felci gibi hastalıkların mikroplarını taşırlar. Ayrıca karasinek haşeresi gıda zehirlenmelerine neden olup verem mikrobunu da taşımaktadırlar.

Karasinek haşeresi ilaçlama mücadelesinde mutlaka profesyonel ve altını çizerek belirtiyoruz ki BİLİNÇLİ bir ilaçlama firmasından destek alınmalıdır.

Biz elmas ilaçlama şirketi olarak her türlü ekip ve ekipmanlarımızla 7 gün 24 saat hizmetinizdeyiz. Elmas ilaçlama şirketi olarak amacımız her türlü haşere (böcek) ve kemirgen sorununuzu en kısa sürede en etkili yöntemlerle çözmektir. Her bir müşterimiz en önemli referansımızdır. Güven ve doğruluk temel ilkelerimizdir.

TAHTAKURUSU İLAÇLAMA

Tahta Kurusu İlaçlama

Tahtakurusu haşeresi oval, yassı ve çok ayaklı bir böcek türüdür. Tahtakurusu böceği 2 mm ile 5 mm boyundadır. Tahtakurularının rengi ise kızılımsıdır. Tahtakurusu haşeresi kan ile beslenir. Oldukça küçük olan tahtakurusu böceği kan emmesi sonucunda şişer. Ergin olan bir tahtakurusu 550 gün kan emmeden yaşayabilme özelliğine sahiptir. Tahtakurusu böceği ezilince oldukça pis bir koku yayar. Tahtakuruları kümeler halinde yaşarlar ve bu haşereler (böcekler) yumurtlayarak çoğalırlar. Oldukça fazla üreyen haşerelerdir. Tahtakuruları kısa sürede alana yayılma özelliğine sahiptirler.

Tahta kurusu haşeresi yaşadığımız mekanlardaki koltuk, çekyat, yatak, baza, dolap içleri gibi alanlara yuva yaparlar ve yumurtalarını bu alanlara bırakırlar. Tahtakurusu kendi ağırlığının 5 ile 6 katı kadar kan emebilirler. Tahtakurusu haşeresinin ısırdığı alan şişer ve kızarır. Tahtakuruları geceleri faaliyet gösterirler.

Tahtakuruları çabuk yayılır ve çoğalırlar. Bu böcekler evden eve eşya ile yayılırlar. Tahta kurusu böceği başlangıçta belirli bir alanda görülebilir ancak çok kısa bir sürede yaşadığımız mekandaki diğer eşyaların içlerine yerleşebilirler. Bu nedenle fark edildiğinde hemen önlem alınmalıdır.

Tahtakuruları kan yoluyla bulaşan tüm hastalıkları bireye bulaştırabilirler. Bu nedenle bilinçli olmak gereklidir.

Taht kurusu haşeresi ilaçlama mücadelesinde mutlaka profesyonel ve altını çizerek belirtiyoruz ki BİLİNÇLİ bir ilaçlama firmasından destek alınmalıdır.

Biz elmas ilaçlama şirketi olarak her türlü ekip ve ekipmanlarımızla 7 gün 24 saat hizmetinizdeyiz. Elmas ilaçlama şirketi olarak amacımız her türlü haşere (böcek) ve kemirgen sorununuzu en kısa sürede en etkili yöntemlerle çözmektir. Her bir müşterimiz en önemli referansımızdır. Güven ve doğruluk temel ilkelerimizdir.

KIRKAYAK BÖCEĞİ İLAÇLAMA

Kırk ayak İlaçlama

Kırkayak böceği genellikle 5 cm ya daha küçük haşerelerdir. Kırkayaklar siyah ya da kahverengidirler. Kırkayak böceğinin vücudu baş, kısa bir göğüs ve uzun bir abdomenden oluşup silindirik bir yapısı vardır. Kırkayak böceğinin baş kısmında bir çift anten vardır. Bu böceklerin vücudunun her segmentinde iki çift bacak bulunur. Kırkayakların iki çift ayakları olmasına karşın çıyan haşeresinin vücudunun her segmentinde bir çift ayak bulunur. Bu özellik kırkayak haşeresi ile çıyan haşeresini ayıran en belirgin özelliktir. Kırkayaklar trake solunumu yaparlar. Bu böceklerin eşey organları baş kısımlarına yakındır.

Kırkayak haşeresi ıslak bitkilerin, yaprak döküntülerinin bulunduğu alanlarda oldukça çok görülürler. Kırkayak haşeresi kapalı mekanlarda genellikle bodrumlarda, çatılarda, balkonlarda; dış kısımlarda, gübrelik alanlarda, yaprak altları gibi alanlarda yaşarlar. Kırkayak böceği ölü organik maddelerle gıda gereksinimini karşılarlar. Genellikle çürümekte olan bitkisel maddelerle beslenirler. Kırkayak böceği dış alanlarda oldukça çok görülür. Özellikle bahçeli mekanlarda görülme olasılığı oldukça yüksek bir böcek türüdür. Kırkayak haşeresi bazen bitkilerin toprak yüzeyine yakın yaprakları ile köklerini yiyerek zarara neden olurlar.Genellikle rutubeti severler ve bu tür olanlarda yaşarlar.

Ortam şartları uygun olduğunda yaşadığımız mekanlara yerleşip üreme yaparlar. Koşullar uygunsa kırkayaklar binlerce sayıya ulaşabilirler.

Kırkayak haşerelerinin barındıkları ve üredikleri alanlar tespit edilip mutlaka ilaçlama yardımı almak gereklidir. Dış alanlardaki delikler ve çatlaklar kapatılmalı ayrıca bahçelerimizdeki yaprak yığınları düzenli olarak temizlenmelidir. Kırkayak haşeresi popilasyon olarak sayıca arttığı zaman toplu olarak göç etme özelliği ile tanınan bir böcek türüdür.

Kırkayak haşeresi ısırma özelliğine sahiptir. Bu böceğin ısırdığı yer kızarır ve mikrop kapar. Bu nedenle bu haşerenin ısırdığı alana pansiyon yapılıp doktor yardımı alınmalı ayrıca vakit kaybetmeden de profesyonel ilaçlama desteği alınmalıdır. Gördüğümüz bir kırkayak haşeresi diğerlerinin habercisidir.

Kırkayak haşeresi ilaçlama mücadelesinde mutlaka profesyonel ve altını çizerek belirtiyoruz ki BİLİNÇLİ bir ilaçlama firmasından destek alınmalıdır.

Biz elmas ilaçlama şirketi olarak her türlü ekip ve ekipmanlarımızla 7 gün 24 saat hizmetinizdeyiz. Elmas ilaçlama şirketi olarak amacımız her türlü haşere (böcek) ve kemirgen sorununuzu en kısa sürede en etkili yöntemlerle çözmektir. Her bir müşterimiz en önemli referansımızdır. Güven ve doğruluk temel ilkelerimizdir.

KULAĞAKAÇAN BÖCEĞİ (HAŞERE) İLAÇLAMA

Kulağa Kaçan İlaçlama

Kulağakaçan böceği evlerde daha çok görülür. Kulağakaçan haşeresi ev içlerinde yarıklarda veya çatlaklarda saklanır ve bu alanlarda üreme yaparak çoğalır. Kulağakaçan böceği geceleri ortaya çıkar. Bu böcek türü gıda ihtiyaçlarını ölü hayvan artıkları, bitki artıkları ya da böcek parçacıkları ile karşılarlar. Kulağakaçan böceği eklembacaklıların deri kanatlılar takımındandır. Bu böcek türü hem otçul hem de etçil bir haşere türüdür.

Kulağakaçan böceğinin birçok kültürde kulakla ilişkilendirilmesinin nedeni, bu böceğin arkasındaki kısacıyla beraber çok eski zamanlardan beri kulak delmeye yarayan antik bir alete benzemesidir. Kulağakaçan böceğinin dişisinin ve erkeğinin kuyruk uzantıları farklılık gösterir. Kulağakaçan haşeresinin erkeğinin kıskaçları makasa benzer.

un kısımlarına girebilirler. 1700 lerin Avrupası nda kulağa kaçan böceğinin kulaktan beyne kadar gittiklerine ve burada yuvalandıkları söylenmekteydi.

Görüldüğü gibi kulağakaçan böceği oldukça tehlikeli bir haşere türüdür. Bu böceği gördüğümüz anda ilaçlama yardımı alınması gereklidir. Çünkü bireysel mücadelelerimiz çözüm sağlamaz. Biz bireysel çözüm sağlamak isterken giderek sayılarının artmasına olanak tanırız.

Kulağakaçan haşeresi ilaçlama mücadelesinde mutlaka profesyonel ve altını çizerek belirtiyoruz ki BİLİNÇLİ bir ilaçlama firmasından destek alınmalıdır.

Biz elmas ilaçlama şirketi olarak her türlü ekip ve ekipmanlarımızla 7 gün 24 saat hizmetinizdeyiz. Elmas ilaçlama şirketi olarak amacımız her türlü haşere (böcek) ve kemirgen sorununuzu en kısa sürede en etkili yöntemlerle çözmektir. Her bir müşterimiz en önemli referansımızdır. Güven ve doğruluk temel ilkelerimizdir.

ÖRÜMCEK HAŞERESİ İLAÇLAMA

Örümcek İlaçlama

Örümcek haşeresi eklem bacaklıdır. Örümcek böceği hemen hemen dünyanı her tarafı da yaşama özelliğine sahiptir. 112 familyada ve 3879 türe sahip bir böcek türüdür. Örümcek böceğinin baş ve göğüs kısımları birbirine kaynaşmıştır. Bu böcek türünde karın göğse çok ince bir bel ile bağlanmıştır. Aynı büyüklükte olan hiçbir canlının beli örümcek böceği kadar ince değildir. Örümceklerin boyları 2 cm ile 35 cm arasında değişiklik gösterir. Örümcek böceğinin ağızlarının önünde iki zehir çengeli ve iki his ayağı bulunur. Örümceklerin göğüslerinde dört çift yürüme bacağı yer alır. Uç kısımları sivri iki çengelle sonlanır. Bu özelliği ile örümcek böceği ağlarının üzerinde rahatlıkla dolaşır. Örümcekler ileriye, geriye ve yanlara doğru yürüme özelliğine sahiptirler. Örümceklerin baş kısımlarında 3 ile 4 çift göz bulunur. Örümceklerin karın kısımlar yumuşak ve esnek özellikte olup alt kısımlarında solunum delikleri bulunur.

Örümcek böceği gıda ihtiyacını böcek yiyerek karşılar. Türleri fazladır. Bazı örümcek türleri insanları ısırarak zehirlenmelerine sebep olurlar. Örümcek böceği genellikle insanları el, yüz, boyun, omuz ya da kollarından ısırırlar. Örümcekler yaşadığımız mekanlarda karanlık, nemli ve loş alanlarda yaşamlarını sürdürür ve bu alanlarda çoğalırlar. Örümcek haşeresinin soktuğu yer kızarır ve şişer ayrıca çok kötü bir ağrıya sebebiyet verirler. Bireyde soğuk terleme, titreme, nabız artışı görülür. Bu nedenle mutlaka doktor yardımı alınmalı ve örümceğin örüldüğü alan ya da alanlar derhal ilaçlanmalıdır.

Örümcek böceği ilaçlama mücadelesinde mutlaka profesyonel ve altını çizerek belirtiyoruz ki BİLİNÇLİ bir ilaçlama firmasından destek alınmalıdır.

Biz elmas ilaçlama şirketi olarak her türlü ekip ve ekipmanlarımızla 7 gün 24 saat hizmetinizdeyiz. Elmas ilaçlama şirketi olarak amacımız her türlü haşere (böcek) ve kemirgen sorununuzu en kısa sürede en etkili yöntemlerle çözmektir. Her bir müşterimiz en önemli referansımızdır. Güven ve doğruluk temel ilkelerimizdir.

SALYANGOZ BÖCEĞİ (HAŞERESİ) İLAÇLAMA

Salyangoz İlaçlama

Salyangoz haşeresi nemli alanlarda veya sularda yaşayan böceklerdir. Salyangoz haşeresinin değişik büyüklükleri vardır. Çeşitlilik gösteren haşerelerdir. Salyangoz haşeresi kabukludur. Bu haşere türü gezdikleri tüm alanlara kendi sıvılarını bırakırlar. Salyangoz böceği gıda gereksinimini bitkilerle karşılar.

Salyangoz haşeresi kabuğunun kenar kısmına yakın olan bir delik yardımıyla solunum yapar. Salyangoz böceği ağzını içindeki diş sırasıyla kaplı dili ile bitkileri koparır. Salyangoz haşeresi nemli alanları sever. Bu haşere türü genellikle akşamları ortaya çıkar. Salyangoz haşerelerinin vücutları su ile doludur bu nedenle soğuk alanlarda donma tehlikesi ile karşılaşan haşere türleridir. Kış aylarında salyangoz haşeresi havalar çok soğuk olup eksilere düşerse ölürler. Salyangozlar çok sıcak ortamlarda da kuruyabilirler. Salyangozları kurbağalar, kırkayaklar, kertenkeleler gıda ihtiyaçları için yerler. Salyangoz haşeresinin hem otçul olanı hem de etçil olan türleri vardır. Salyangoz böceğinin sırt bölümleri ile bedenleri arasında sümüksü bir sıvı yer alır. Bu sıvı sayesinde salyangoz haşerelerinin bedenleri hep nemli kalır. Salyangoz haşeresi çift eşeyli özelliğine sahiptir. Bahar ve yaz dönemleri salyangoz haşerelerinin üreme dönemleridir. Bu dönemlerde çiftleşirler. 10 ile 15 gün sonra salyangoz böceği yumurtalarını bırakmaya başlar. Salyangoz haşeresi 150 ile 200 yumurta bırakma özelliğine sahiptir. Salyangoz yumurtalarının çatlaması için yeterli sıcaklık gerekir. Eğer ortamda yeterli sıcaklık varsa salyangoz haşeresinin bıraktığı yumurtalar 15 ya da 20 gün sonra çatlar.

Salyangoz haşeresi gıda ihtiyaçlarını bitkileri kemirerek sağlar. Bu nedenle bitkilere zarar vermeleri ile tanınırlar. Salyangozlar bir yumurtlamada yaklaşık 200 adet yavru yapabilirler. Yani çok kısa sürede ürerler. Bu nedenle bahçe alanlarımızı kısa sürede ele geçirebilirler. Bu sebeple görüldüğü anda önlem alınması gereklidir. Salyangoz haşeresi bitkilerimizin kurumasına neden olurlar.

Salyangoz haşeresi ilaçlama mücadelesinde mutlaka profesyonel ve altını çizerek belirtiyoruz ki BİLİNÇLİ bir ilaçlama firmasından destek alınmalıdır.

Biz elmas ilaçlama şirketi olarak her türlü ekip ve ekipmanlarımızla 7 gün 24 saat hizmetinizdeyiz. Elmas ilaçlama şirketi olarak amacımız her türlü haşere (böcek) ve kemirgen sorununuzu en kısa sürede en etkili yöntemlerle çözmektir. Her bir müşterimiz en önemli referansımızdır. Güven ve doğruluk temel ilkelerimizdir.

TATARCIK SİNEĞİ HAŞERESİ İLAÇLAMA

Tatarcık İlaçlama

Tatarcık haşeresi uçan haşereler grubuna girer. Tatarcık sineği de denilir. Tatarcık haşeresinin vücut yapısı küçüktür ve sık kıllarla örtülüdür. Tatarcık haşeresi donuk sarı renklidir. Tatarcık sineği 1.5 mm ile 3 mm boyundadır. Tatarcık sineği daha çok loş alanları severler ve yaşamlarını bu alanlarda sürdürürler. Tatarcık sineği insanlardan ve hayvanlardan kan emerek gıda ihtiyaçlarını giderirler. Tatarcık sineği yumurtlayarak çoğalımını gerçekleştirir. Tatarcık sineklerini kan emdikten birkaç gün sonra bırakırlar. Tatarcık sineği yumurtalarını bitkisel ve yaş atıkların üzerlerine bırakırlar. Sadece dişi tatarcık sineği insanları ısırır. Tatarcık sineği insanları ısırdığında çoğu insan tatarcık sineği tarafından ısırıldığının farkına girmez. Tatarcığın ısırdığı yerde kaşıntı ve kızarıklık oluşabilir. Tatarcık sineği gece faaliyet gösterir ve gündüzleri karanlık alanlarda saklanır. Tatarcık sinekleri sıcak aylarda daha çok çoğalırlar ve faaliyetlerini arttırırlar.

Tatarcık sineği birçok hastalık virüsünü taşırlar. Özellikle hastalık taşıyan kişilerden kan emerek bu hastalığı hastalık taşımayan kişilere bulaştırabilirler. Tatarcık sineği ısırdığı kişilerde kızarıklıklar ve kabarıklıklar oluşur. Bu kızarıklık ve kabartılar 5 ile 7 gün devam eder. Eğer bu sinekler hastalık taşıyorsa taşıdığı hastalığın belirtileri 3 ile 4 gün içinde ortaya çıkar. Önce ateş çıkar ve bunu bulantı, kusma takip eder. Bu nedenle bu tür belirtiler görüldüğünde doktora gidilmeli ve bu haşere türü için yaşadığımız mekanlar dezenfekte edilmelidir.

Tatarcık sineği haşeresi ilaçlama mücadelesinde mutlaka profesyonel ve altını çizerek belirtiyoruz ki BİLİNÇLİ bir ilaçlama firmasından destek alınmalıdır.

Biz elmas ilaçlama şirketi olarak her türlü ekip ve ekipmanlarımızla 7 gün 24 saat hizmetinizdeyiz. Elmas ilaçlama şirketi olarak amacımız her türlü haşere (böcek) ve kemirgen sorununuzu en kısa sürede en etkili yöntemlerle çözmektir. Her bir müşterimiz en önemli referansımızdır. Güven ve doğruluk temel ilkelerimizdir.

Whatsapp ile iletişime geçWhatsapp ile iletişime geç